Want to collaborate?

Right now, you can get in touch with me for a few things:
Participating in User Research
Follow

Mircea CIOCIAN

Un modest jurnal bursier, în care încerc să ilustrez modul în care am perceput eu piața din România, de-a lungul timpului. 
Voi încerca să scriu impresia generală a fiecărei săptămâni de tranzacționare.
Read more
I'm available for
2022
May 22, 2022
May 22, 2022
22.05.2022
Din nefericire războiul din Ucraina nu s-a terminat. Se pare că rezistența eroică a orașului Mariupol a capitulat.
Avem la această dată o imagine de ansamblu asupra rezultatelor înregistrate la finele Trimestrului I din anul 2022. Rezultatele sunt mulțumitoare pentru piața românească.
Comparativ cu indicii DAX și DJIA, indicele BET se ține puțin mai bine. O posibilă explicație este poziția de cumpărător constant exercitată de fondurile private de pensii. Vedetele perioadei sunt emitenții din sectorul energetic.
Read more
May 15, 2022
May 15, 2022
15.05.2022
Indicii bursieri sunt în teritoriu negativ, comparativ cu începutul anului 2022. O contribuție importantă o are inflația generalizată din SUA și UE. Suplimentar, incertitudinile aduse de confruntarea Rusia - Ucraina au generat neîncredere în rândul investitorilor.
Săptămâna care s-a încheiat a adus o scădere, inexplicabilă pentru mine, a metalelor prețioase și în special a argintului.
Volumele săptămânale tranzacționate pe piața românească sunt modeste, mult sub media anuală.
Au început publicarea rezultatelor la finele trimestrului I. Ele par a fi bune sau acceptabile. În următoarele două săptămâni vom avea încheiată această etapă. 
Începe distribuirea dividendelor aferente anului 2021.
Read more
May 08, 2022
May 08, 2022
08.05.2022
Din nefericire, războiul din Ucraina se prelungește. 
Piețele au o evoluție laterală sau în scădere.
Contextul inflaționist ridicat mențin volatilitate în piață.
Volumele tranzacționate pe bursa românească sunt mult diminuate.
Read more
May 01, 2022
May 01, 2022
01.05.2022
Războiul din Ucraina continuă. Piețele internaționale și piața din România înregistrează scăderi de preț.
Pe piața internă avem un sentiment pozitiv pentru simbolurile BVB și SNG. Titlurile TRP și WINE sunt pe scăderi de durată, chiar dacă au anunțat rezultate bune pentru anul trecut. TRP a raportat bine și pe Trimestrul I din acest an. Este în plină desfășurare adunările generale ale acționarilor pentru validarea rezultatelor aferente anului 2021.
Read more
Apr 24, 2022
Apr 24, 2022
24.04.2022
Războiul din Ucraina continuă. Se pregătește o ofensivă masivă în estul țării. Se pare că trupele ruse vor să controleze total cele două regiuni separatiste Donețk și Luhansk. Chiar dacă au fost mai multe propuneri de un acord de încetare a focului pe perioada sărbătorilor de Paște, acestea nu s-au materializat.
Piețele internaționale au avut ușoare retrageri. Piața românească a avut o evoluție laterală, închiderea de vineri fiind identică cu cea din săptămâna trecută. Lichiditatea săptămânală se menține la valori scăzute.
Este în plină desfășurare Adunările AGA pentru aprobarea situațiilor aferente anului 2021 și de aprobare a dividendelor.
Deoarece luni este a doua zi de Paște, bursa BVB va fi închisă.
Read more
Apr 17, 2022
Apr 17, 2022
17.04.2022
Războiul din Ucraina continuă. Nava amiral a rușilor Moscova a fost scufundată. Probabil, în replică, vor urma noi agresiuni ale armatei ruse.
Piețele de capital sunt în ușor regres. Motivele principale: războiul din Ucraina, inflația generalizată atât în SUA cât și în Europa.
Pe piața internă avem programate foarte multe adunări generale ale acționarilor (AGA) pentru aprobarea rezultatelor financiare aferente anului 2021. Se stabilesc dividendele și bugetele. O perioadă plină de activități.
Indicele BET a trecut ușor de 13.000 de puncte. Din păcate lichiditatea este extrem de slabă. Avem o nouă săptămână în care se înregistrează minim de tranzacționare, doar 113 milioane față de media de 357 milioane.
Sentimentul bursier este echilibrat, cu ușor trend crescător.
Read more
Loading...